Перейшов на бік окупантів та воював проти України: зрадника засудили до 15 років тюрми

Внаслідок бойових зіткнень ЗСУ взяли зрадника в полон
Перейшов на бік окупантів та воював проти України: зрадника засудили до 15 років тюрми
Арешт Фото: Kindel Media з Pexels
29 Червня 2022, 14:15
читать на русском

В Україні засудили до 15 років тюрми чоловіка, який на початку березня перейшов на бік окупантів та пішов у наступ з метою захоплення Запорізької області.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури суд визнав винним чоловіка у державній зраді та участі у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 260 КК України). Йому призначено покарання - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що на початку березня українець добровільно вступив до лав незаконного збройного формування, підконтрольного так званій "ДНР", де його призначили на посаду командира відділення.

Надалі він у складі армії РФ здійснював наступ на Україну з метою захоплення територій Запорізької області. Внаслідок бойових зіткнень із підрозділами Збройних Сил України його було взято в полон. У подальшому судом обрано запобіжний захід - тримання під вартою, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила російську агентуру, до якої входили посадовці Кабміну і Торгово-промислової палати України.

Читайте також

1