На заводі "РівнеАзот" вибухнула кислота, місто накриває ядуча жовта хмара (відео)

У соцмережах містянам радять закрити вікна і не виходити на вулиці
На заводі "РівнеАзот" вибухнула кислота, місто накриває ядуча жовта хмара (відео)
Вибух на Рівнеазоті (скріншот відео)
20 Липня 2021, 18:53
читать на русском

На заводі "Рівнеазот" стався вибух, у повітря піднялася хмара з оксиду азоту.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ та очевидці в соцмережах.

Інформація не підтверджена, але підписники інформують про невеликий вибух на РівнеАзот, – йдеться у дописі спільноти tipove_rivne в Instagram.

Попередньо, вибух стався на агрегаті виробництва азотної кислоти, в повітря пішла хмара окису азоту.

У соцмережах пишуть, що отруйна хмара пішла на місто. Місцевим жителям радять залишатися вдома та не виходити на вулицю без засобів захисту.

У місцевому ДСНС заявили, що на території заводу ПАТ “РівнеАзот” сталася розгерметизація посудини з азотною кислотою (аварійна зупинка агрегату в цеху азотної кислоти). О 17:26 витік азотної кислоти припинено. Жертв та постраждалих немає.

Як заявили на підприємстві, в результаті аварії стався викид нітрозних газів.

Викид газів поширився тільки по території заводу. Наслідки викиду працівники "Рівнеазоту" ліквідували власними силами. Показники якості повітря перебувають в межах допустимих норм. Жодної загрози навколишньому середовищу та населенню немає, - зазначили в пресслужбі "Рівнеазоту".

Нагадаємо, в місті Сміла (Черкаська область) стався вибух у житловому будинку. Унаслідок вибуху відбулося руйнування частини покрівлі та частини зовнішньої стіни. З-під завалів дістали тіло загиблого господаря 1966 року народження.

1