На Житомирщині затримали депутата-рекетира Михайла Лукомського, який разом з бандою викрадав людей та "вибивав" із них гроші

Правоохоронці встановили понад 30 сімей, які постраждали від рук рекетирів
Головне
На Житомирщині затримали депутата-рекетира Михайла Лукомського, який разом з бандою викрадав людей та "вибивав" із них гроші
12 Грудня 2023, 19:49
читать на русском

Служба безпеки затримала депутата міської ради Коростишева на Житомирщині Михайла Лукомського, який входив до складу потужної злочинної організації в регіоні.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зловмисники вимагали з людей гроші під вигаданими приводами, а у разі відмови платити – викрадали своїх жертв та відвозили їх до спеціально облаштованих катівень.

Серед потерпілих був військовослужбовець ЗСУ. Його вагітну дружину фігуранти погрожували покалічити, а потім вбити, якщо воїн не передасть їм 190 тис. грн.

У ході оперативних дій у серпні та вересні цього року правоохоронці затримали "на гарячому" 10 учасників злочинної організації, у тому числі її ватажка так званого "смотрящого" за Коростишевом.

Наразі встановлена причетність до діяльності кримінального угруповання діючого депутата міськради, який раніше обіймав посаду віцемера міста.

За даними слідства, він разом з іншими учасниками банди викрадав місцевих жителів та "вибивав" з них гроші.

Встановлено, що після численних тортур над своїми жертвами фігурант змушував їх приносити "відкупні" до приміщення міськради.

Крім того, посилаючись на власні "зв’язки" у різних держустановах, він "застерігав" потерпілих від звернень до правоохоронних органів.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність депутата і затримали його.

На підставі зібраних доказів посадовцю повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням їм фізичних страждань);

▪️ ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб, з погрозою насильства над близькими родичами потерпілого, обмеження їх прав і свобод).

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 7 років тюрми.

Нагадаємо, у Кропивницькому нейтралізовано злочинне угруповання рекетирів, яке очолював чинний депутат міської ради. Під його керівництвом кримінальники "вибивали" 92 тис. дол. США з місцевого підприємця, з яким депутат має спільний бізнес.

Читайте також

1