НАБУ обшукало одеську мерію, домівки заступників Труханова та порт Південний

Обшуки стосувалися незаконного житлового будівництва у місті
НАБУ обшукало одеську мерію, домівки заступників Труханова та порт Південний
25 Лютого 2021, 20:27
читать на русском

Сьогодні, 24 лютого, детективи НАБУ обшукали низку кабінетів і житло високопосадовців мерії Одеси і адмінбудівлю порту Південний.

Про це повідомили одеський новинний сайт "Думская" та одеське відділення НАБУ.

Як повідомили джерела в мерії, обшукали кабінети і домівки заступників мера Труханова Павла Вугельмана і Світлани Бедреги, а також начальника управління Державного архітектурно-будівельного контролю міськради Олександра Авдєєва.

Обшуки проводилися в рамках справи про будівництво ЖК "Грінвуд" на Французькому бульварі: в НАБУ підозрюють, що документи на земельну ділянку під комплексом, а також дозволу на його будівництво було видано незаконно, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Також повідомляється, що НАБУ проводило обшуки в порту Південний. Силовиків цікавить перший заступник директора порту Роман Інді, скандал навколо якого спалахнув в жовтні 2020 року, коли Вищий антикорупційний суд заарештував його із заставою в 21 млн гривень. Апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін. Пізніше суд продовжив арешт до 22 лютого 2021-го, але зменшив заставу з 21 до 7,35 млн грн. Інді підозрюють в нанесенні понад 47 млн грн збитків держпідприємству.

Нагадаємо, 10 лютого у центральному офісі держпідприємства "НАЕК" Енергоатом" Національне антикорупційне бюро України провело обшуки, пов'язані з продажем електроенергії комерційним структурам.

1