Начальника Льотної академії НАУ викрили на хабарі у 20 тисяч доларів - відео

Посадовець погрожував підприємцю "знищити" його бізнес
Начальника Льотної академії НАУ викрили на хабарі у 20 тисяч доларів - відео
Затримання хабарника Фото: ssu.gov.ua
3 Вересня 2021, 14:01
читать на русском

Служба безпеки України викрила начальника Льотної академії Національного авіаційного університету та посередника, начальника Льотного училища ЛА НАУ, на хабарі у 20 тисяч доларів США.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що посадовці вимагали гроші від директора однієї з місцевих приватних компаній за укладання договорів про співпрацю з Льотною академією. У разі відмови, начальник академії погрожував підприємцю "знищити" його бізнес.

Оперативники спецслужби затримали посередника під час одержання всієї суми хабаря при виїзді з Кропивницького, він планував втекти до Києва. Крім того, СБУ затримала також керівника Льотної академії, який на власному автомобілі їхав на зустріч із посередником, - йдеться у повідомленні.

Посадовців затримано відповідно до ст. 208 КПК України, тривають обшуки за місцями роботи та проживання підозрюваних. Найближчим часом їм буде повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрано відповідний запобіжний захід.

Нагадаємо, що У четвер, 2 вересня, у Полтавській міській раді пройшли обшуки. Служба безпеки України викрила на отриманні хабаря посадовців та депутата.

Читайте також