Начальника Південного регіонального управління ДПСУ Сергія Мула, який втрапив у низку скандалів, звільнили з посади

Військовому чиновнику дали нову посаду в Адміністрації ДПСУ
Головне
Начальника Південного регіонального управління ДПСУ Сергія Мула, який втрапив у низку скандалів, звільнили з посади
Сергій Мул
29 Вересня 2023, 10:26
читать на русском

Генерал-майора Сергія Мула звільнили з посади начальника Південного регіонального управління Державної прикордонної служби і дали посаду в Адміністрації ДПСУ.

Про це пише видання Українська правда з посиланням на джерела в правоохоронних органах

"Українська правда" отримала скрін документа, яким очільник МВС Ігор Клименко погодив відповідне переведення.

Згідно з ним, Мул обіймати посаду заступника директора Департаменту організації роботи, планування та контролю ДПСУ.

За наявною в УП інформацією, відповідний документ про переведення Мула з Південного регіонального управління в Київ є і в Адміністрації прикордонної служби.

Раніше у ЗМІ опублікували відео спілкування генерал-майора Мула з працівниками патрульної поліції, які 14 листопада 2022 року зупинили його на дорозі.

Правоохоронці намагалися скласти протокол про адміністративне правопорушення та пропонували Мулу пройти тест на наявність алкоголю в організмі через ознаки алкогольного сп'яніння. Прикордонник звертається до поліцейського фразою "Принциповий? Ризикуйте!".

Прізвище Мула набуло відомості в січні 2023 року, коли стався скандал з його підлеглою. Вже колишня речниця Південного регіонального управління ДПСУ, де Мул є начальником, Іванна Плантовська у січні 2023 року потрапила у скандал через те, що вихвалялась у соцмережах відпочинком за кордоном і гламурним життям. Зокрема, Іванна показувала гарні фото з Парижа на тлі Ейфелевої вежі, а також кадри з курортів. Також дівчина похизувалася й фото машини зі своїм ім'ям на номерних знаках.

Згодом через суспільний розголос, який спровокувала Плантовська, виникли проблеми у її керівника: з’явилась інформація про можливі обшуки в керівника управління Сергія Мула, а також виявлені в нього мільйони готівки та іноземний паспорт.

Наприкінці січня Плантовську було звільнено з посади. Через деякий час вона виїхала з України.

Читайте також

1