Нацбанк послабив обмеження на транскордонні перекази для волонтерів

Вони можуть купувати товари за кордоном у межах щомісячного ліміту 400 тисяч гривень
Нацбанк послабив обмеження на транскордонні перекази для волонтерів
Гроші, валюта, долари Фото: https://t.me/kyiv_pro_office/1026
6 Квітня 2022, 07:11
читать на русском

Нацбанк послабив обмеження на транскордонні перекази в іноземній валюті для волонтерів.

Про це повідомили на сайті Нацбанку.

Національний банк України послабив та уточнив низку обмежень на операції в іноземній валюті. Зокрема ураховуючи запити банків та волонтерів, дозволено фізичним особам переказувати іноземну валюту для купівлі низки товарів за кордоном у межах щомісячного ліміту 400 тис. грн, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що це поширюється на купівлю наступних товарів: бронежилети, каски, шоломи, військова та тактична форма, військове та тактичне взуття, захисний одяг, оптичні прилади для слідкування, безпілотні літальні апарати, спальні мішки, каремати та засоби для надання домедичної допомоги.

Своєю чергою тимчасово скоротили граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями з 365 до 90 календарних днів для запобігання виведенню капіталу за кордон і недопущення виникнення макроекономічних дисбалансів.

Додали, що також надали можливість переказувати в іноземній валюті пенсії українцям, які виїхали на постійне місце проживання за кордон, крім переказів до росії та Білорусі.

Нагадаємо, Національний банк України створив сайт про роботу фінансової системи та користування фінансовими послугами під час війни. Це допоможе спростити шлях до перевіреної інформації.

1