Надзвичайний стан можуть ввести по всій Україні

НС передбачає посилення охорони громадського порядку, перевірку документів та особистого транспорту
Головне
Надзвичайний стан можуть ввести по всій Україні
Карантинний блокпост на Прикарпатті (Фото: МВС)
23 Лютого 2022, 12:17
читать на русском

В Україні запроваджують надзвичайний стан на всій території країни, крім Донецької та Луганської областей.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу 23 лютого.

За його словами, надзвичайне становище передбачає посилення охорони громадського порядку, можливе обмеження руху транспорту та його огляд, перевірка тих чи інших документів у фізичних осіб. При цьому вилучати законну зброю у цивільного населення через запровадження НС не планується, щоб усі без винятку мали змогу захищати нашу державу.

Також секретар РНБО пояснив, що надзвичайний стан не запроваджується у Донецькій та Луганській областях, оскільки там воно діє з 2014 року. Крім того, на нашому житті він не відіб'ється жодним чином. У разі необхідності відповідні органи будуть діяти відповідно.

Данілов додав, що є перелік установ, які будуть супроводжувати цей стан, також наші військові. У разі необхідності військові можуть ухвалювати ті чи ті рішення.

Ми усвідомлюємо ризики із боку РФ. Наше військо готове до відсічі. Ми робимо все, щоб цього не сталося. Сьогодні до нас прибудуть представники Польщі і Литви, - зазначив секретар РНБО.

З відповідним проханням про введення НС Рада національної безпеки та оборони звернулось до Верховної Ради України.

Данілов наголосив, що воєнний стан в Україні в разі потреби буде введений миттєво, доки такого рішення немає.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський видав наказ про призов резервістів на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період.

Читайте також