Нафтобаза загорілася біля Василькова: можлива екологічна катастрофа

Російські війська завдали ракетного удару по нафтобазі у селі Крячки
Головне
Нафтобаза загорілася біля Василькова: можлива екологічна катастрофа
Пожежа на нафтобазі у Василькові https://www.facebook.com/klo.oil/
27 Лютого 2022, 07:37
читать на русском

У результаті обстрілу ракетами під Васильковом (Київська область) загорілася нафтобаза. Можлива екологічна катастрофа.

Про це повідомила компанія KLO, якій належить об'єкт. Інформацію підтвердили й у Київській ОДА.

В ОДА зазначають, що під Васильковом продовжується бій за аеропорт. Наразі російські війська завдали удару по нафтобазі у селі Крячки Васильківської громади. Спалахнула велика пожежа. За словами очевидців, її можна бачити навіть з Києва.

Бій не припиняється, тому ДСНС області не може приступити до гасіння. Вже зараз вдалося перекрити постачання газу. За інформацією маємо пряме влучення, – прокоментував голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

У KLO зазначили, що нафтобаза зруйнована:

Наші сховища були заповнені майже повністю. Це була наша єдина нафтобаза.

Також в компанії повідомили, що "за лічені хвилини після удару російською ракетою та вибуху вдалось врятувати 15 вагонів із дизельним пальним та 8 вагонів із газом".

Цим пальним ми зможемо заправляти ЗСУ, тероборону, медиків, Київенерго, Київпастранс та інших, хто не дає Києву впасти та "тримає небо", - йдеться у повідомленні.

Речниця ДСНС Київської області Вікторія Рубан у коментарі "Суспільному" повідомила, що на нафтобазі у Василькові продовжує горіти пальне.

На цей час сьогодні дійсно є вибух на нафтовій базі, який стався внаслідок потрапляння ворожого снаряду. За попередніми даними горять резервуари які знаходяться на нафтобазі, але загрози розповсюдження пального, вогню — немає.

Рубан пояснила, що пожежа на нафтобазі несе величезні викиди шкідливих речовин під час горіння пального, але для населення ситуація стабільна.

1