Нафтогаз: через борги можуть виникнути проблеми з вчасним стартом опалювального сезону

Борги виробників теплової енергії у 56 населених пунктах стали критичними
Важливо
Нафтогаз: через борги можуть виникнути проблеми з вчасним стартом опалювального сезону
Газопровід (фото: picabu)
2 Жовтня 2020, 15:58
читать на русском

В Нафтогазі попереджають про можливий зрив опалювального сезону. Через критичні борги виробників теплової енергії у 56 населених пунктах можуть виникнути проблеми з вчасним стартом опалювального сезону.

Про це свідчать оперативні дані НАК "Нафтогаз України" про підприємства, які не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків.

Засновники підприємств теплоенергетики, серед яких більшість — місцеві органи самоврядування, мають серйозно поставитися до проблеми критичних боргів виробників теплової енергії, адже через них у 56 населених пунктах можуть виникнути проблеми з вчасним стартом опалювального сезону, - йдеться у заяві.

Читайте також

Як зазначили в "Нафтогазі", за останні 2 тижні було вирішено проблему критичних боргів у 12 підприємствах, що наразі повністю чи частково зняло ризики старту опалювального сезону у Маріуполі, Калуші, Києві, Миколаєві, Біляївці, Одесі, Харкові, Каховці та Шепетівці.

Нагадаємо, у жовтні "Нафтогаз України" вперше за чотири місяці не підвищив ціну на газ.

У жовтні вартість газу для населення в рамках пакета Місячний збережеться на рівні 4,7 грн/куб. м, пакета Річний - 5,24 грн/куб. м (обидві - з ПДВ, без урахування доставки).

Відзначимо, Нафтогаз підвищив ціни на газ для виробників тепла на вересень на 45% - до 4 318,99 грн за тис. куб. м.

1