Найбільший в Україні державний прапор здійняли у Києві - відео

На його флагштоку встановили новий тризуб
23 Серпня, 13:38 283

Сьогодні, 23 серпня, у Києві підняли на флагшток найбільший державний прапор України.

Це відбулося на території Меморіального комплексу "Національний музей історії України в Другій світовій війні", повідомляє КМДА.

Ми підняли найбільший і найвищий український прапор, який видно з багатьох куточків нашого міста! Багато часу і багато зусиль потрібно було, щоб втілити цей проєкт. Щоб над столицею України майорів наш державний прапор – один із головних символів нашої країни. І сьогодні цим прапором можуть милуватися і вдень, і вночі кияни та гості нашого міста, – сказав мер Києва Віталій Кличко під час церемонії.

Він нагадав, що до 30-ої річниці незалежності України на флагштоку встановили новий тризуб. Конструкцію оновленого тризуба виготовили на одному зі столичних підприємств.

У церемонії підняття прапора взяли участь ветерани-захисники України, депутати Київради, представники столичної влади.

Також під час церемонії, вже за традицією, мер столиці вручив 30 паспортів 16-річним талановитим киянам.

Нагадаємо, 23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора. Сьогодні президент Зеленський у Черкаській області взяв участь у церемонії підняття найбільшого стяга в регіоні та відкрив новий арткомплекс "Географічний центр — серце України". Під час церемонії на місці стався інцидент - кілька чоловіків намагалися за допомогою спецапаратури заглушити виступ президента.

Читайте також