У географічному центрі України Зеленський відкрив новий арткомплекс - фото

У Черкаській області за участі президента також підняли державний прапор
У географічному центрі України Зеленський відкрив новий арткомплекс - фото
Відкриття об’єкту “Географічний центр – серце України” Фото: https://www.president.gov.ua/
23 Серпня 2021, 11:30
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський узяв участь в урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора у селі Мар’янівка Черкаської області.

Тут спеціально до 30-річчя незалежності нашої держави був створений арткомплекс "Географічний центр — серце України", повідомляє пресслужба глави держави.

Саме тут б’ється серце України. Це артоб'єкт, навколо якого розташовано 25 сталевих крил, що уособлюють наші 24 області та наш Крим. Це дійсно символ того, що підійматися вгору та бути на висоті набагато легше разом. І сьогодні в небо одночасно здійматимуться тисячі наших державних прапорів. В усіх регіонах, в усіх містах, по всій Україні та за її межами, — сказав Зеленський.

Президент зазначив, що синьо-жовтий стяг – це більше ніж прапор, це символ нашої великої української сім’ї.

Глава держави подякував усім, хто "робить кольори Державного прапора України відомими й поважними в Україні та світі".

Я ще раз вітаю всіх нас зі святом! Сьогодні нас об’єднає спільна дія, спільна мета: ми разом підіймаємо прапор і маємо підіймати Україну. Тільки разом. І тільки вгору, - додав президент.

Після його виступу відбулася церемонія підняття Державного прапора на флагшток заввишки 52 метри. Це найбільший державний стяг на Черкащині. Потому пролунало 10 святкових залпів.

Повідомляється, що одночасно державні прапори були підняті в усіх регіонах України, де в межах Національної програми "Велике будівництво" також були споруджені спеціальні флагштоки. Синьо-жовтими кольорами підсвітили низку будівель, зокрема фасади Верховної Ради, Національної опери, палацу "Україна", ЦУМу, ТРЦ "Гулівер" у Києві.

Нагадаємо, 16 серпня до Дня прапора та 30-річчя Незалежності України у Києві встановили новий тризуб на флагштоку найбільшого державного прапора.

Читайте також

1