Найбільшою проблемою українців є ціни і тарифи – опитування

Серед інших важливих проблем – війна на Сході, корупція, кумівство у владі і безробіття
Важливо
Найбільшою проблемою українців є ціни і тарифи – опитування
Ціни на газ (Фото: КМУ)
14 Липня 2021, 19:27
читать на русском

Найбільшою проблемою повсякденного життя українці назвали високі ціни і комунальні тарифи.

Про це повідомила голова правління Центру "Соціальний моніторинг" Ольга Балакірєва, посилаючись на моніторингове опитування населення України, пише УНІАН.

Респондентам пропонували визначити за 5-бальною шкалою важливість проблем, що були перераховані у запропонованому списку.

Переважна більшість запропонованих проблем має дуже високий рівень важливості – понад 4. Отже, вони всі сьогодні турбують населення. Але серед найбільш кричущих проблем зростання цін, інфляція; зростання тарифів на комунальні послуги; воєнний конфлікт на сході України; занепад економіки; корупція та кумівство у владі; відсутність роботи та безробіття; зростання податків і зборів, - зазначила Балакірєва.

Опитування показало, що на цей час 72,4% вважають, що ситуація в країні розвивається у неправильному напрямку, а протилежну позицію підтримали 27,6%.

Як зауважила Балакірєва, частка тих, хто вважає, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямку, у порівнянні з січнем суттєво зменшилась.  Найгірші оцінки владі дають на Півдні та Донбасі, найкраще ситуацію оцінює населення центрального регіону.

Нагадаємо, за інформацією Держстату ціни на продукти в Україні за останній рік зросли у середньому на 30%.

Читайте також