Найкращим вчителем світу став індійський вчитель

Він змінив шанси у житті багатьох молодих дівчат
Найкращим вчителем світу став індійський вчитель
Вчитель року 2020 – індієць (фото: moneycontrol)
4 Грудня 2020, 17:56
читать на русском
Найкращим вчителем світу в цьому році визнано індійського вчителя Ранджитсінх Дісейл, якому вручили премію Global Teacher Prize 2020.

Про це повідомляється на сайті Global Teacher Prize 2020.

Сільський вчитель, який працює в індійській початковій школі для дівчат Zilla Parishad, отримав винагороду за те, що змінив шанси у житті багатьох молодих дівчат.

Вплив від роботи Ранджитсінха був надзвичайно великим, адже зараз у селі немає підліткових шлюбів, а дівчата відвідують школу на 100%. Також школу нещодавно нагородили найкращою школою району, коли 85% її учнів здобули найвищі оцінки на щорічних іспитах.

Читайте також

Більш того наразі одна дівчина із села закінчила університет, що до приїзду Ранджитсінха залишалося неможливою мрією.

Ранджитсінх створив ніщо інше, як революцію у використанні підручників із QR-кодом по всій Індії. Його школа була першою в штаті Махараштра, яка представила їх. Після подання пропозиції та успішного пілотного проєкту, у 2017 році Міністерство освіти штату оголосило, що вони запровадять підручники з QR-кодом по всьому штату для всіх класів.

Вчитель також отримав 1 мільйон доларів США, проте вирішив поділитися половиною своїх призових грошей з іншими лауреатами, які увійшли до першої десятки фіналістів. Таким чином кожен із дев'яти його колег отримає по більш як 55 тисяч доларів.

Нагадаємо, що Нобелівську премію миру присудили Всесвітній продовольчій програмі за боротьбу з голодом та внесок у покращення умов для встановлення миру в районах, що постраждали від конфліктів, і запобігання використання голоду як зброї у війні.

1