Напад на університет в Афганістані: близько 20 жертв та поранених

Терористи увійшли в класи та одразу відкрили вогонь
Напад на університет в Афганістані: близько 20 жертв та поранених
Напад на Кабульський університет в Афганістані (фото: TOLOnews)
2 Листопада 2020, 17:50
читать на русском

Внаслідок нападу бойовиків на Кабульский університет в Афганістані загинули 19 людей, ще 22 поранили.

Про це повідомляє TOLOnews.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ Афганістану, то напад на Кабульський університет, який є одним з найбільших вищих навчальних закладів країни, закінчився через шість годин після того, як всіх трьох терористів вбили.

Джерела також повідомили, що в нападі брали участь п’ятеро людей.

Близько 11:00 ранку в понеділок, 2 листопада, троє чоловіків увійшли до університетського комплексу і перейшли до навчального центру на юридичному факультеті, який, мабуть, був їх основною мішенню, як зазначають джерела безпеки. Юридичний факультет знаходився біля східних воріт університету, звідки зловмисники увійшли.

Читайте також

Прессекретар МВС Афганістану Тарік Аріан заявив, що внаслідок нападу загинуло 19 людей, ще 22 поранено.

За інформацією очевидців, терористи увійшли в навчальні класи та відкрили вогонь по студентам та викладачам юридичного факультету.

Те, що ми там побачили, було жахливим. Вони стріляли по всіх, з ким стикалися, - розповів очевидець.

Усі мої однокласники були в крові. Вони були поранені. Мене заховали десь у класі. Я вижив, але 14 наших однокласників можуть бути або вбиті, або поранені, - сказав очевидець.

Відео у соціальних мережах показали, як студенти кричали та тікали з комплексу для пошуку безпеки, а на фотографіях було видно студентів, вбитих і поранених у своїх класах.

Читайте також

Афганські лідери та іноземні дипломати широко засудили теракт як жахливий та нелюдський.

Багато батьків чекали біля університету незабаром після нападу, щоб дізнатись про долю своїх близьких.

Я намагаюся зв’язатися з ним, але мені не вдалося. Він надіслав мені повідомлення і сказав, що десь сховався, - сказав Мохібулла, родич студента.

Зазначається, що це був другий напад на навчальні заклади за останні 10 днів. Тиждень тому в результаті теракту смертника біля репетиторського центру загинуло понад 30 людей, більшість з яких були студентами.

Нагадаємо, що в Афганістані 18 жовтня стався вибух автомобіля неподалік поліцейської дільниці, внаслідок якого загинули щонайменше 12 осіб.

1