Наприкінці жовтня Україна переходить на зимовий час

В останню неділю жовтня в Україні годинники переведуть на зимовий час
Важливо
Наприкінці жовтня Україна переходить на зимовий час
Фото: politeka.net
29 Вересня 2020, 18:01
читать на русском

Щороку в Україні переводять стрілки годинників на так званий "літній" і "зимовий" час. Не зважаючи на довгі суперечки про скасування переведення стрілок годинника, процес не скасували.

У цьому році переведення відбудеться з суботи, 24 жовтня, на неділю, 25 жовтня. Саме у ніч на 25 жовтня о 4:00 українці перемістять стрілки годинників на одну годину назад.

Більшість сучасних пристроїв з функцією годинника здійснюють перехід з "літнього" часу на "зимовий" і навпаки автоматично, однак власники простих годинників, які не підтримують такої функції, змушені переводити годинники вручну.

Традицію переводити годинники свого часу запровадили з метою економії електроенергії, щоб людина могла працювати, використовуючи менше штучного освітлення.

Читайте також

Лікарі рекомендують напередодні переведення часу контролювати графік відходу до сну.

Крім того, варто відмовитися від важкої їжі, алкоголю, бадьорливих напоїв і куріння. Важливо в цей час мінімізувати стрес для організму.

Нагадаємо, в Україні перехід на зимовий час здійснюється відповідно до постанови Кабінету міністрів України "Про порядок обчислення часу на території України".

Читайте також

У 2019 році Європарламент проголосував за скасування переведення годинників в країнах ЄС. Євродепутати прийшли до висновку, що в 2021 році країни самі вирішать, в якому часовому поясі вони хочуть залишитися – на літньому або зимовому часі.