Нардеп Безугла почала різко критикувати Сирського та його підлеглих-генералів

Каже, Сирський кілька місяців не реагує на її звернення та ігнорує "критичні проблеми", тому вона вирішила діяти публічно.
Головне
Нардеп Безугла почала різко критикувати Сирського та його підлеглих-генералів
23 Травня 2024, 12:40
читать на русском

Нардеп від «Слуги народу» Мар'яна Безугла , заступник голови парламентського Комітету з оборони та нацбезпеки, почала публічно різко критикувати головкому Сирського та його оточення, як кілька місяців тому вона критикувала Залужного напередодні його відставки.

Каже, Сирський кілька місяців не реагує на її звернення та ігнорує "критичні проблеми", тому вона вирішила діяти публічно.

"Знайомтеся, далі буде. Зліва направо - Баргілевич, Павлюк, Сирський, Содоль. Генеральська фракція, яка прямо зараз знищує наші шанси на зміни та перемогу. Звичайно, тут не все. Пафос совка та знецінення людського життя", - пише Безугла та озвучує претензії до кожного з них.

Самого Сирського депутат звинувачує в "приховуванні правди, розриві підрозділів, ручному контролі, російській жорстокості та випалюванні всіх конкурентів та креативних у війську".

"Зміна комбригів і комбатів так швидко, що вони не встигають познайомитися з підрозділом, а вже винні. Знищення десантників прямо зараз, щоб перетворити на сухопутні війська та ще багато чого іншого", - пише Безугла.

Начальника Генштабу Баргилевича називає "міньйоном Сирського", звинувачує в тому, що "бюрократія збільшилася вдвічі", були закриті ІТ-підрозділи, відбувається "лобізм старих угод", "знищення ТРО".

Командувача Сухопутних військ Павлюка звинувачує в "імітації бурхливої діяльності" - "практично відсутність підготовки людей перед відправкою до бригад, спроби створити якнайбільше нових бригад, щоб прилаштувати штаби";

Командувача Об'єднаних сил ЗСУ Содоля називає "кулуарним м'ясником, який приховає все, що треба будь-якому начальнику". Звинувачує у "непідготовленій Харківщині та Авдіївці".

Вона каже, що має намір добиватися, "щоб ці всі касти пішли і вже ніколи не ухвалювали ключові рішення".

"2014 рік не призвів до розбудови штабів ЗСУ, 2022 рік не привів до розбудови штабів ЗСУ, якщо 2024 не приведе – нам кінець", - пише Безугла.

Нагадаємо, в українських соцмережах розгортається кампанія проти командувача Об'єднаними силами ЗСУ та за сумісництвом командувача угрупуванням "Хортиця" генерала Юрія Содоля.

Так нардеп Мар'яна Безугла після поїздки на фронт розкритикувала командування ЗСУ. Вона назвала командувача Об'єднаних сил Юрія Содоля "злочинцем". Також вона звинуватила у провалах на фронті тих, хто належить до його "генеральської фракції".

1