Нардеп Дмитрук вимагає випустити всіх чоловіків з України під час війни та підтримує московський патріархат

Дмитрук уже не вперше робить провокативні заяви
Важливо
Нардеп Дмитрук вимагає випустити всіх чоловіків з України під час війни та підтримує московський патріархат
Артем Дмитрук (Фото: Фейсбук)
18 Серпня 2023, 10:44

Скандальновідомий бійкою в Одеській міській раді нардеп Артем Дмитрук через півтора року повномасштабної війни вимагає випустити всіх чоловіків з України і каже, що нічого страшного через це не буде.

Також нардеп Артем Дмитрук, який є давнім прибічником УПЦ МП та обіцяв хресний хід проти влади через боротьбу із підрозділом російської церкви в Україні, прокоментував події біля Києво-Печерської лаври. Обурення нардепа викликало те, що поліцейський ввімкнув російську пісню перед вірянами.

У своєму Телеграмі нардеп назвав подію "кричущою" та заявив, що "Ісус Христос – не співробітник Лаври".

Дмитрук став на захист прибічниць Московської церкви і порівняв увімкнення російської пісні із "газовими печами", вочевидь маючи на увазі концтабори, де спалювали ув'язнених.

"Сьогодні сталася кричуща подія. Співробітник поліції діалогу почав провокувати вірян, ображаючи їхню віру. При цьому у своїй недоумкуватості не розуміючи, що Ісус Христос – це не співробітник Лаври чи якоїсь громади. Влаштовуючи образливе прослуховування огидного тексту, він образив як християн, так і мусульман усього світу. Це порушення закону вчинив співробітник, поставлений цей закон захищати. Соромно та гірко. Спочатку гоніння на Лавру, тепер гоніння на Християнство загалом, а далі що? Газові печі?" – прокоментував нардеп.

Зазначимо, 16 серпня 2023 року віряни Московської церкви в Україні прийшли на читання акафіста перед входом на територію Києво-Печерської лаври, яку правоохоронці закрили для відвідувачів з 11 серпня. Відтак, коли розпочалася молитва, один зі співробітників поліції ввімкнув на своєму смартфоні пісню. До слова, російська пісня, яку ввімкнув правоохоронець, має назву "Это Господь-Господь и Иисус Христос". Вона вийшла у 2013 році.

Нагадаємо, торік 25 січня народний депутат Артем Дмитрук, виключений з фракції "Слуга народу", влаштував бійку в Одеській міській раді. На засіданні земельної комісії парламентар бігав по столах, ламав меблі та нецензурно лаявся. В результаті штовханини постраждало четверо людей.

1