Нардепа Дмитрука виключили зі складу фракції "Слуга народу"

Дмитрук критикував політику партії
Нардепа Дмитрука виключили зі складу фракції "Слуга народу"
Артем Дмитрук Фото: facebook.com/artem.dmytruk.odessa
16 Листопада 2021, 11:08
читать на русском

Ввечері 15 листопада "Слуга народу" виключила народного депутата Артема Дмитрука з фракції.

Про це повідомила членкиня фракції Марія Мезенцева в етері телеканалу "Дом".

Пана Дмитрука виключили з фракції. Це питання теж розглядалося [на засіданні фракції], - розповіла "слуга".

За її словами, таке рішення ухвалили через публічні виступи Дмитрука. Мезенцева наголосила, що той відверто звинувачував партію, маніпулював та пішов проти "своїх".

Якщо ти належиш до якоїсь фракції, то, звичайно, ти можеш критикувати, виступати проти якихось речей. Ми це робимо в конструктиві та в робочій формі. Але коли відверто йдуть звинувачення, які не збігаються із реальністю, маніпуляція цифрами, наприклад, щодо останнього анкетування та рейтингів — це викликає питання. Навіщо тоді залишатися в цій політичній силі? Напевно, колега обрав уже свій шлях, і його треба відпустити в цей шлях. Ось ми це й зробили, - пояснила нардепка.

Дмитрук на своїй сторінці у Facebook написав, що сьогодні партія "Слуга народу" вже не так політична сила, за яку голосували люди. І ні для кого вже не секрет, що депутати та мери місцевих рад були скуплені ще на стадії розподілу партійних квот і працюють на користь вузького кола олігархату.

Корупція процвітає. Прості люди не мають шансу досягти справедливості, їх позбавили будь-якої можливості відстояти свої права та свободи. Будь-яке питання, яке потребує вирішення, тоне в безодні байдужості, - наголосив ексслуга.

За словами Дмитрука, все частіше його думка почала розходитись з позицією керівної партії: закриття телеканалів, тарифний геноцид, висування на стратегічно важливі посади некомпетентних осіб чи злодійкуватих чиновників, організація пишних урочистостей та парадів у той час, коли наші військові потребують коштів для забезпечення життєво важливих питань.

Я намагався пробудити у них ("Слуги народу" - ред.) голос совісті, знайти залишки порядності, але, як бачимо, замість конструктивного діалогу та роботи для виборців вони обрали легший і короткий шлях. Відтепер і до кінця моїх повноважень я залишаюся народним депутатом від Одеси, який несе відповідальність виключно перед виборцями та своєю совістю, - наголосив Дмитрук.

Нагадаємо, раніше народна депутатка Людмила Буймістер в ексклюзивному інтерв'ю для Парламент.UA заявила, що наразі в "Слузі народу" "відбувається війна з непокірними та незгодними".

Читайте також

1