Нардеп Гетманцев написав заяву до правоохоронних органів на Кабмін

Причиною стала затримка Кабміном ухвалення підзаконних актів на виконання закону, покликаного ліквідувати схеми із заниження митної вартості експортних сировинних товарів.
Нардеп Гетманцев написав заяву до правоохоронних органів на Кабмін
Данило Гетманцев (фото: УНІАН)
11 Жовтня 2023, 13:36

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев звернувся із заявою до правоохоронних органів на Кабінет міністрів.

Це випливає з допису Гетманцева у його телеграм-каналі.

"Звертаюся із заявою до правоохоронців", - зазначив глава фінкомітету Верховної Ради.

Він пояснив, що причиною стала затримка Кабінетом міністрів ухвалення підзаконних актів на виконання закону, покликаного ліквідувати схеми із заниження митної вартості експортних сировинних товарів.

"Верховна Рада ще в лютому цього року ухвалила закон №2957-ІХ, покликаний унеможливити схеми із заниження митної вартості сировинних товарів (наприклад, металобрухту, насіння соняшнику тощо), які експортуються з України, та зменшення розміру вивізного мита, яке підлягає сплаті... Водночас минуло вже сім місяців із дня введення закону в дію, а "віз і нині там", - написав він у телеграм-каналі в понеділок.

Гетманцев уточнив, що за погодженням із Мінекономіки, відповідальним за ухвалення підзаконних актів, було визначено, що закон буде введено в дію тільки з першого числа другого місяця, наступного за місяцем набрання ним чинності, для того, щоб уряд встиг розробити відповідні підзаконні акти.

"У кожної проблеми є прізвище. Тому хочу запитати у шановних чиновників, хто конкретно понесе кримінальну відповідальність за завдані збитки державі у війну і відшкодує їх? Звертаюся із заявою до правоохоронців", - додав Гетманцев.

Раніше ми писали, що Данило Гетманцев, ймовірно, кришує колись популярну лотерею "М.С.Л", яка зажила новим життям після заборони пов'язаних з 1XBet або Parimatch. Його сім'я тісно пов'язана з керівництвом лотереї спільним бізнесом.

Читайте також