Нардеп Гунько, який сидів у СІЗО за хабар, прийшов до Ради

Очевидно, що нардеп заплатив 10 мільйонів гривень застави, аби вийти з СІЗО
Нардеп Гунько, який сидів у СІЗО за хабар, прийшов до Ради
Анатолій Гунько (Фото: Слуга народу)
8 Листопада 2023, 07:31
читать на русском

Народний депутат України, колишній "слуга народу" Анатолій Гунько вийшов зі слідчого ізолятора, де він сидів за отримання хабаря, і повернувся на засідання Ради.

Про це повідомив нардеп Володимир Ар`єв.

Нагадаємо, 8 серпня 2023 року Служба безпеки України та Національне антикорупційне Бюро (НАБУ) викрили чинного народного депутата Анатолія Гунька, який за $85 000 продавав землю Національної академії аграрних наук. Як відомо, разом із двома спільниками нардеп збирався за "винагороду" вирішити питання з передачі в оренду державних земель підприємцю. За це вже навіть отримав перший транш, які йому принесли у пакеті.

За даними слідства, народний обранець (одночасно є головою Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України) запропонував підприємцю отримати землю під обробку. Ця земля була у сфері управління держпідприємств. Свої "послуги" він оцінив у розрахунку 130 доларів США/1 га землі.

На Чернігівщині на окрузі у нардепа-мажоритарника два роки не вщухають пристрасті довкола одного з держпідприємств НААН.  Працівники господарства звинувачують Гунька у блокуванні роботи ДП, рейдерстві та викраденні врожаю на суму в понад 300 мільйонів гривень.

Читайте також