Нардеп пояснив, чому "слуги" ігнорують окремі телеканали

Незалежні журналісти все більше і більше почали говорити правду про монобільшість
Нардеп пояснив, чому "слуги" ігнорують окремі телеканали
Слуга народу (Фото: Фейсбук)
25 Листопада 2021, 12:22
читать на русском

Голова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов назвав причину ігнорування народними депутатами від "Слуги народу" ефірів телеканалу "Україна" та "Україна 24".

Про це парламентар сказав в етері на телеканалі "Україна 24".

Я неодноразово говорив, що, на жаль, брехня стала візитівкою цієї влади. Коли незалежні журналісти все більше і більше почали говорити про них правду - вони просто злякалися, як на мене, - сказав Герасимов.

За його словами, у ситуації з ігноруванням журналістів програють самі ж нардепи від монобільшості. Герасимов наголосив, що представники від ЄС завжди приходили на телеканали та доводили свою позицію.

Якими б важкими не були ефіри, ситуації, завжди наші представники приходили й доводили свою позицію. Скільки говорили брехні під час передвиборчої кампанії про Порошенка? Ми відповідали, що час усе розставить на свої місця, - зазначив він.

Чому "слуги" відмовились приходити на окремі телеканали

24 листопада речниця "Слуги народу" Юлія Палійчук у Telegram повідомила, що "слуги" не погодяться на олігархічний шантаж проти держави та суспільства задля лобіювання бізнесових та політичних інтересів власників.

У спільній заяві партії йдеться про те, що телеканали "Україна 24" та "Україна" перетворились на відверто пропагандистські "ДТЕК-24" і "Олігарх".

Системне та навмисне розповсюдження фейків на вказаних телеканалах, публічні безпідставні образи тих, хто заважає олігарху, відверті маніпуляції, ненадання права на відповідь і є яскравими проявами тієї олігархічної системи, з якою бореться команда президента, - йдеться у заяві.

При цьому "слуги" вважають, що антиолігархічний закон Зеленського позбавить таких надмірно впливових осіб можливості скуповувати політиків й позбавить вигоди від тиску на редакції та журналістів.

Сьогодні наша команда ухвалила спільне рішення – ігнорувати медіа, які власник навмисно перетворює на свій корпоративний гучномовець для шантажу держави і суспільства. Якщо власник вважає вигідним для себе таке спотворення журналістики, щоб на його каналах відбувались тільки проплачені або зманіпульовані у корпоративних інтересах ДТЕК дискусії, то збалансована участь будь-яких незалежних від олігарха політиків там просто неможлива, - йдеться у заяві.

Нагадаємо, що у разі виборів до Верховної Ради до парламенту мали б усі шанси потрапити п'ять політичних партій.

1