Нардеп Роберт Горват отримав підозру у незаконному заволодінні 320 гектарами землі

У 2016-2019 роках нардеп, маючи вплив на службових осіб Держгеокадастру, розробив злочинну схему заволодіння землею
Головне
Нардеп Роберт Горват отримав підозру у незаконному заволодінні 320 гектарами землі
Роберт Горват
25 Жовтня 2023, 12:31
читать на русском

НАБУ і САП повідомили народному депутату України IX скликання з групи "Довіра" та ще трьом особам про підозру у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га.

Про це повідомляють САП та НАБУ.

24 жовтня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив народному депутату Україну про підозру у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га, що завдало державі збитків на понад 123 млн грн.

Також 24-25 жовтня 2023 року детективами НАБУ за погодження з прокурором САП про підозру повідомлено ще трьом особам, причетним до вчинення цього злочину, а саме колишньому керівнику Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, ексдиректору державного підприємства та директору приватного підприємства.

За інформацією з поінформованих джерел, йдеться саме про Роберта Горвата, який у 2019 році обрався до Ради на Закарпатті.

Як повідомляє слідство, у 2016-2019 роках нардеп, маючи вплив на службових осіб Держгеокадастру, розробив злочинну схему заволодіння землею.

"Так, директор держпідприємства відмовився від права користування ділянками загальною площею 323 га та звернувся з відповідною заявою до ГУ Держгеокадастру області. Після припинення права користування цими землями, відповідно до злочинної схеми, керівник ГУ Держгеокадастру області передав ці ділянки наперед визначеним фізособам, які в подальшому продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку чинному народному депутату України Ярославу Дубневичу.

Читайте також