Нардеп Шахов не задекларував понад 15 млн гривень - НАЗК

У декларації він не вказав відомостей про свою дружину
Нардеп Шахов не задекларував понад 15 млн гривень - НАЗК
Народний депутат України Сергій Шахов фото: УНІАН
9 Листопада 2021, 16:22
читать на русском

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило, що народний депутат, член депутатської групи "Довіра" Сергій Шахов не задекларував 15,4 мільйона гривень.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на НАЗК.

Зазначається, що він у своїй декларації не вказав відомостей про Інну Журбу, свою цивільну дружину. У 2020-му році вони спільно літали до Швейцарії та Катару, при цьому за авіаквитки заплатили з рахунків однієї юридичної особи. Це свідчить про спільні витрати й наявність спільного бюджету, необхідних для встановлення факту стосунків.

У Нацагентстві порахували вартість майна, записаного на Інну Журбу, а також частки в статутних капіталах компаній, якими вона співволодіє, і нарахували в декларації Шахова недостовірних відомостей на суму 15,4 мільйона гривень.

Зазначається, що у діях суб’єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ст. 366-2 Кримінального кодексу України. Покарання сягає позбавлення волі строком до двох років з позбавленням права обіймати певні посади строком до трьох років.

Нагадаємо, що депутат Харківської міськради від партії "Опозиційна платформа – За життя" Саід Джавід опублікував щорічну декларацію про доходи, у якій задекларував африканського чипованого лева.

Читайте також

1