Нардеп від ОПЗЖ Христенко перед війною орендував апартаменти у Польщі, де проживає й донині

Христенко виїхав з України за 10 днів до повномасштабної війни. Депутат вилетів із Борисполя 14 лютого 2022-го року, й відтоді не повертався.
Головне
Нардеп від ОПЗЖ Христенко перед війною орендував апартаменти у Польщі, де проживає й донині
Федір Христенко
12 Грудня 2023, 17:46
читать на русском

Депутат Верховної Ради від забороненої партії ОПЗЖ Федір Христенко виїхав до Польщі перед повномасштабним вторгненням Російської Федерації. У сусідній країні він живе у квартирі площею 173 квадратних метри.

Про це йдеться у проекті журналістських розслідувань "Схеми".

Згідно з майновою декларацією Христенка за 2022 рік, ці апартаменти народний обранець орендував 19 лютого — за п'ять днів до вторгнення Росії. Федір Христенко у декларації зазначив, що апартаменти у Польщі орендує разом з дружиною та дочкою у власника — громадянина Польщі Мациєжа Дражкевича. Точна адреса у публічно доступній декларації не вказана, але, ймовірно, це будинок на вулиці Сармацькій в елітному районі Варшави, де, за інформацією видання "Бахмут IN.UA", у серпні 2022 році були зафіксовані одразу три автівки, оформлені на дружину Христенка: BMW M760LI, Bentley Continental та Porsche Cayenne. Їх нардеп також задекларував.

Крім нового орендованого житла в Польщі, нардеп вказав у декларації, що родина володіє квартирою на 176 квадратних метрів та трьома паркомісцями у Москві. Ця нерухомість записана на дружину Марину Христенко з 2018-го року. Орієнтовна вартість таких апартаментів, згідно з сайтами нерухомості, приблизно 1 мільйон доларів.

Джерела із доступом до бази перетину кордону вказали "Схемам", що Христенко виїхав з України за 10 днів до повномасштабної війни. Депутат вилетів із Борисполя 14 лютого 2022-го року, й відтоді не повертався.

Федір Христенко у 2019 році був обраний народним депутатом від партії "Опозиційна платформа — За життя" за виборчим округом в Бахмутському районі Донецькій області, який наразі частково окупований армією РФ.

За даними "Схем", тесть Христенка — Сергій Брюховецький має бізнес-зв'язки в угрупованні "ДНР". Але це не завадило йому у 2021  році отримати від державного "Укрексімбанку" кредит на 60 мільйонів доларів для купівлі торговельного центру "Скай Молл" у Києві.

Читайте також