Нардеп від ОПЗЖ Шуфрич фотографував блокпост тероборони: його затримали

Після затримання Шуфричу заклеїли очі скотчем
Нардеп від ОПЗЖ Шуфрич фотографував блокпост тероборони: його затримали
Нестор Шуфрич / Фото з Telegram
4 Березня 2022, 19:22
читать на русском

Територіальна оборона затримала народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Нестора Шуфрича. Він фотографував один з постів 206-го батальйону.

Про це повідомив депутат Київради Олександр Погребиський на своїй сторінці у Facebook.

206 батальйон затримав Шуфрича... вирішив пофотографувати один з постів нашого батальйону, - написав він.

На Facebook-сторінці Сухопутних військ ЗС України розповіли про інцидент.

Шуфрич під'їхав під блокпост, вийшов з машини з охороною і почав фотографувати. Відповідно, був затриманий. При затриманні його охоронці намагались відстрілюватись. Зараз ми чекаємо поліцію і СБУ, щоб передати їм. Військові об'єкти або об'єкти, які використовуються військовими, фотографувати не можна. Він цілий і неушкоджений. Зброю у охоронців забрали. Теж передамо поліції, - розповіли бійці 206 батальйону.

Сам Шуфрич пояснив свої дії так: "Вийшов сфотографуватися на тлі місцевої пам'ятки".

Пізніше нардепка від "Європейської солідарності" Вікторія Сюмар написала, що Шуфрича забрала СБУ, вилучено арсенал зброї.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію. 

Читайте також