Нардеп від "слуг" Гривко пропонує скоротити в'язням строк, якщо ті крутитимуть педалі на велогенераторах

Арештанти зможуть зменшити термін ув’язнення, крутячи педалі
Нардеп від "слуг" Гривко пропонує скоротити в'язням строк, якщо ті крутитимуть педалі на велогенераторах
Сергій Гривко Фото: Facebook
19 Вересня 2023, 17:23
читать на русском

Народний депутат від Слуги народу Сергій Гривко зареєстрував у Верховній Раді "креативний" законопроєкт №10057, яким збирається мотивувати ув’язнених на дострокове звільнення, шляхом генерування електроенергії через велогенераційні установки.

Про це нардеп повідомив у Facebook.
"Його (законопроєкту - ред.) концептуальна суть проста. Мотивувати 50 тисяч в'язнів генерувати електроенергію через велогенараційні установки. Якщо впродовж місяця вони будуть виконувати норми визначені Міністерством юстиції, то термін ув'язнення зменшиться на 3 дні, але не більше 10 місяців в рік. Тобто за рік в'язень може зменшити термін ув'язнення на 30 днів", - зазначив депутат.
На думку Гривка, реалізація ініційованого ним законопроєкт дозволить зекономити на утриманні в’язнів - до 8% від нинішніх щорічних витрат, приблизно 200 мільйонів гривень.

"Цим законопроєктом показую альтернативні можливості для наповнення енергетичної системи, які можливо імплементувати у активний спорт, спортивні зали та інші структури. Було б круто побачити тренажерний зал, який генерує електроенергію", - додав нардеп.

Сергій Гривко потрапив до Верховної Ради за списком партії Слуга народу - 114 номером. Є членом Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що президент України Володимир Зеленський був досить близьким до того, що розпустити Верховну Раду ще влітку 2023 року.

Читайте також

1