Магнітна буря та опади на заході України: синопник розповіла про погоду 19 вересня

До кінця тижня суттєвих змін у погоді не передбачається
Магнітна буря та опади на заході України: синопник розповіла про погоду 19 вересня
Погода в Україні Фото: pixabay
19 Вересня 2023, 08:14
читать на русском

У вівторок, 19 вересня, в деяких регіонах України очікується дощ і грози, а також прийде магнітна буря, як попереджає синоптик Наталка Діденко.

Про це вона розповіла у Facebook.

За її прогнозами, опади 19 вересня ймовірні на заході України. "Дощі можуть супроводжуватися грозами та поривами вітру", - застерігає синоптик.

Проте за її даними, більша частина території України все ж "належатиме" антициклону, тому очікується відсутність опадів.

Температура повітря не зазнає особливих змін, каже синоптик. Очікується +23...+26 градусів, хіба що дощ знизить градуси в західній частині до +19...+23.

"До кінця тижня суттєвих змін у погоді не передбачається", - спрогнозувала вона.

У Києві вівторок обіцяє бути сухим та теплим, до +23...+25 градусів. "У середу може трохи щось капнути і дещо знизиться температура повітря, проте загальна синоптична картина залишається поки красивою і комфортною, сухо та тепло", - зазначила Наталка Діденко й попередила українців про магнітні бурі.

"За деякими джерелами, очікується суттєва активізація магнітного поля Землі, тобто магнітні бурі", - зазначила вона.

Що не можна робити

Під час магнітних бур не рекомендується вживати алкоголь, жирну їжу, каву та чорний чай. Не можна також надмірно хвилюватися та починати нові справи. Найчастіше в ці дні люди мають пригнічений настрій та дратівливість, апатію та тривогу, головний біль та запаморочення. Тому уникайте стресових ситуацій та перевтоми, проводьте більше часу на свіжому повітрі. Якщо ж ви страждаєте на хронічні захворювання, потурбуйтеся про необхідні ліки.

Щоб покращити самопочуття, варто дотримуватись наступних порад:

  • відмовитися від алкогольних напоїв та енергетиків, а також утриматися від куріння, якщо це можливо;
  • старатися більше часу відпочивати;
  • уникати конфліктів та стресових ситуацій;
  • добре провітрювати приміщення перед сном та гуляти на вулиці хоча б годину на день;
  • менше часу приділяти роботі та іншим речам, які потребують цілковитої уваги.

Нагадаємо, що полярний вихор може призвести до значних погодних впливів на деякі частини Північної Америки та Європи. Перші прогнози погоди на зиму 2023-2024 відповідні: на нас чекають сніг і низька температура повітря.

Читайте також

1