Нардепа Балогу депортували з Євросоюзу

Родину розвернули вже на українсько-угорському кордоні, коли вони прямували на відпочинок
Головне
Нардепа Балогу депортували з Євросоюзу
Балога Віктор (фото: Facebook)
15 Лютого 2023, 09:13
читать на русском

ЄС депортував нардепа Віктора Балогу через загрозу внутрішній безпеці країн спільноти. Політику наразі заборонений в'їзд до ЄС.

Про це повідомляє видання pestisracok.hu

У статті видання йдеться, що Віктор Балога разом із родиною наприкінці минулого року мали намір відвідати елітний гірськолижний курорт в Австрії. На кордоні з ЄС його та членів родини зупинили, депортували та заборонили в'їзд до ЄС. Офіційна причина заборони в'їзду – загроза Балоги внутрішній безпеці країн ЕС.

"Українському олігарху та народному депутату Віктору Балозі, сумно відомому своєю ненавистю до угорців, нещодавно заборонили в’їзд на територію Євросоюзу. Київ толерує політичний розгул, який щодня отруює угорсько-українські відносини", – пише видання.

Політик лише нещодавно дізнався про накладену на нього санкцію, коли вони зібралися всією родиною кататися на лижах в Австрію, втомившись від "шуму" війни. Родину розвернули вже на українсько-угорському кордоні. Кажуть, що, повернувшись додому, депутат продовжить "курс на деугоризацію", зазначають автори видання.

Втім, останнє не дивно. Адже іще у жовтні минулого року Балога досить прямо висловлювався про те, що Угорщина  повністю провалила екзамен на добросусідство. Адже, за його словами, ця країна постійно намагається завадити новим санкціям або пом’якшити умови тих, які запроваджуються. Угорський єврокомісар свідомо зриває українську євроінтеграцію всіма можливими способами.

Нагадаємо, народного депутата Віктора Балогу звинувачують у масштабному розпродажі української зброї Росії під час його перебування на посаді Голови Секретаріату Президента та співпраці з країною-агресором на початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну. Також, нещодавно спливли заяви Балоги щодо необхідності перемовин із Путіним та проведення референдуму на Донбасі.

1