Нардепа від ОПЗЖ Пономарьова арештували за підозрою у держзраді

Запобіжний захід народному депутату не передбачає внесення застави
Головне
Нардепа від ОПЗЖ Пономарьова арештували за підозрою у держзраді
26 Липня 2023, 11:33
читать на русском

Печерський районний суд обрав запобіжний захід народному депутату від забороненої партії ОПЗЖ Олександру Пономарьову у вигляді арешту.

Про це повідомляє  Офіс генерального прокурора в Telegram.

"За клопотанням прокурорів Офісу генпрокурора Печерський районний суд обрав народному депутату від забороненої політичної партії ОПЗЖ запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави", - сказано в повідомленні ОГП.

Нагадаємо, народному депутату від забороненої ОПЗЖ повідомили про підозру в держзраді. Йдеться про Олександра Пономарьова.  Під час повномасштабного вторгнення РФ цей депутат, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з агресором.

За півтора року повномасштабної війни компанії з орбіти народного депутата від забороненої проросійської партії "ОПЗЖ" Олександра Пономарьова, якому 24 липня повідомили про підозру у держзраді, продали державним стратегічним підприємствам України продукції на загальну суму понад 120 мільйонів гривень. Серед них – "Укрзалізниця", "Енергоатом", бронетанкові заводи.

За два місяці до повномасштабного вторгнення армії РФ журналісти також з’ясували, що Пономарьов, окрім українського, має громадянство Росії. Документи на його отримання були подані у 2003 році, у 2007-му виданий новий паспорт з нагоди досягнення 45-річчя. Він досі є дійсним. Нині депутат заперечує, що має паспорт РФ.

1