Нардепи ухвалили законопроєкт про реформування військкоматів

Він передбачає багато нововведень
Нардепи ухвалили законопроєкт про реформування військкоматів
Призовники
16 Вересня 2020, 09:49
читать на русском

Верховна Рада України у першому читанні ухвалила проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов`язку та ведення військового обліку" (№ 3553).

За рішення свої голоси віддали 226 народних депутатів.

Як відомо, згідно із законопроєктом передбачили реформування місцевих органів військового управління шляхом створення на базі районних (об`єднаних районних), міських (об`єднаних міських) військових комісаріатів, військових комісаріатів АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя відповідних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

У законопроєкті прописали, як удосконалити порядок здійснення військового обліку призовників та військовозобов`язаних. Зокрема, мають запровадити військовий облік резервістів та визначать органи його ведення на їхніх повноважень.

Також йдеться про запровадження нового виду військової служби – військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, порядку його організації та проведення, передбачення для осіб, які призиваються, трудових, освітніх гарантій, гарантій соціально-правового захисту.

Більше того, згідно із законопроєктом президенту хочуть надати право неодноразового призову на військову службу без оголошення мобілізації осіб, які вже відслужили строки військової служби і зараховані у резерв першої черги.

Нагадаємо, раніше Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що планує восени 2020 року скоротити кількість призовників на строкову військову службу.