Нардепка Третьякова розповіла про власний досвід інвестування у недержавні пенсійні фонди

Нардепка каже, що більшість українців не довіряють таким інституціям
Нардепка Третьякова розповіла про власний досвід інвестування у недержавні пенсійні фонди
Галина Третьякова (фото: УНІАН)
11 Липня 2023, 13:35
читать на русском

Українці можуть додатково накопичувати пенсію, проте наразі більшість громадян бояться це робити.

Про свій досвід в інтерв’ю "Главкому" розповіла голова Комітету Верховної ради України з питань соцполітики Галина Третьякова.

"Я відкладаю кошти понад 20 років у недержавні пенсійні фонди та інститути суспільного інвестування. Останні більш ризикові, тому в деякі роки у мене були збитки, водночас на базі довгих накопичень понад 20 років загальний результат більш ніж добрий", – зазначила Третьякова.

Третьякова зазначила, що поки не отримує ані солідарну пенсію, ані накопичувальну, бо має сили працювати.

"А потім пенсія буде більшою, ніж якби я отримувала пенсію у 60 років. Або вже спадкоємці скористаються накопичувальною пенсією", – пояснила вона.

Голова Комітету ВРУ зазначила, що Національне агентство з питань запобігання корупції навіть перевіряло її накопичення.

"І от із НАЗК просять надати дані про ці компанії, бо раніше з ними не стикались. Їм потрібно перевірити, чи є прибутки, які я отримую, типовими. Надала усе, що маю. Мене постійно про це запитують, тому я роблю опосередкований висновок, що в усіх теперішніх нардепів таких накопичень не було. Знаю, що нарешті деякі народні депутати започаткували власні накопичення", – каже Третьякова.

За її словами, якщо політична еліта не довіряє "власним фінінститутам", то цього не будуть робити і пересічні громадяни України.

Нагадаємо, раніше Третьякова розповіла, що у Верховній Раді пропонують встановити стипендії для військовослужбовців після демобілізації, які вони отримуватимуть протягом двох-трьох років. При цьому пожиттєві пільги можуть скасувати.