NASA показало галактику, схожу на булочку із корицею

Ця галактика належить до спіральних
NASA показало галактику, схожу на булочку із корицею
Галактика Фото: spacetelescope.org
17 Листопада 2020, 03:07
читать на русском

Національне управління США з аеронавтики й дослідження космічного простору NASA поділилося фото, на ньому зображено галактику UGC 12588, яка розташована у сузір’ї Андромеди. Знімок зробив телескоп "Хаббл".

На відміну від багатьох спіральних галактик, у UGC 12588 не можна роздивитися ні смужки зірок по центру, ні класичного спірального візерунка. Натомість для глядача його круговий, білий і здебільшого неструктурований центр робить цю галактику більше схожою на булочку з корицею, ніж на мегаструктуру зірок та газу в космосі, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

UGC 12588 - це тьмяна галактика, яка належить до спіральних. На фото можна розрізнити спіральні рукави галактики, в яких містяться яскраві блакитні вкраплення - молоді зірки, що сформувалися порівняно недавно.

Спіральні галактики - це один з основних типів галактик у Всесвіті. Однак, попри свою поширеність, кожна з таких космічних структур є унікальною.

Нагадаємо, що космічна компанія Ілона Маска SpaceX успішно запустила на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink. Черговий запуск є кроком до забезпечення доступу до швидкісного інтернету у місцях, де його раніше не було

1