NASA випробувала нового місяцехода на супутнику

Місяцехід може проводити цілий ряд місій
NASA випробувала нового місяцехода на супутнику
Місяцехід (фото:NASA)
27 Грудня 2020, 09:02
читать на русском
У Флориді у дослідницькому центрі NASA успішно пройшли випробування нової моделі компактного місяцехода, що симулює поверхню Місяця.

Про це йдеться у повідомленні на сайті NASA.

Дослідники в Космічному центрі імені Кеннеді у Флориді нещодавно випробували новий роботизований всюдихід у 120-тонному контейнері із камінням та пилом реголіту, що симулює поверхню Місяця. Чотириколісний CubeRover подолав дюни абразивного пилу, розвернувся на місці після чого рухався вгору-внизу крутими стінами траншеї й провів ще понад 150 випробувань мобільності, - стверджує NASA.

Читайте також

Зазначається, що випробуваний всюдихід має стандартизований розмір, що полегшує його доставлення у космос.

Комерційний розвиток малих всюдиходів дозволяє інженерам, підприємцям й науковцям випробовувати нові, наявні та ризиковані концепти спершу на Землі, а потім — на Місяці. Всюдиходи CubeRovers першими продемонстрували ряд можливостей, таких як перезарядження від централізованого джерела живлення у середовищі реголіту, відновлення поверхневих матеріалів й створення локальної комунікаційної інфраструктури, - пояснює космічне агентство.

NASA стверджує, що стандартизований дизайн всюдиходу створює можливості для проведення цілого ряду місій, що розширять наукову, дослідну та комерційну діяльність на Місяці.

Нагадаємо, що в рамках програми "Артеміда" NASA відібрало 18 астронавтів для польоту на Місяць. Перша місія планується у 2024 році.

1