Наступні тижні росія покладатиметься на ешелони резервних сил, - британська розвідка

Росія намагається відновити темп наступу на північній ділянці Ізюмського напрямку
Наступні тижні росія покладатиметься на ешелони резервних сил, - британська розвідка
Російські військові, окупанти / Фото: REUTERS
27 Червня 2022, 12:37
читать на русском

Міністерство оборони Великої Британії повідомило, на якому напрямку Росія намагається відновити темп наступу та залучення ешелонів резервних сил до війни в Україні.

Про це повідомляє британська розвідка.

Зазначається, що основна увага росії, як і раніше, зосереджена на Сєвєродонецько-Лисичанському напрямку. Збройні сили України продовжують утримувати лінію фронту у цьому секторі, використовуючи для оборони лісисту місцевість.

Крім цього, розвідка припускає, що протягом найближчих тижнів російська кампанія, швидше за все, все більше покладатиметься на ешелони резервних сил. Вони складаються з кількох окремих компонентів, які росія з високою ймовірністю вже почала використовувати.

Російський "Бойовий Армійський Резерв Країни" (БАРС) – це нещодавнє нововведення. Воно складається із резервістів-добровольців, зайнятих неповний робочий день. З цих резервістів можуть бути сформовані цілі підрозділи, які зазвичай призначені для виконання завдань з охорони тилу.

Мобілізаційний людський резерв — це значний резерв ветеранів, які відслужили у регулярних військах протягом останніх п'яти років. Російська влада, ймовірно, використовує добровольців із цієї категорії для поповнення третіх батальйонів у складі регулярних бригад, - йдеться у повідомленні.

Російське керівництво не хоче віддавати наказ про загальну мобілізацію попри постійний дефіцит резервістів.

Нагадаємо, що російські окупанти намагаються оточити Лисичанськ і отримали удар від ЗСУ поблизу Верхньокам’янки.

1