Наступного року відбудеться перша українська місія на Місяць

У рамках місії на поверхню супутника буде доставлено техніку для проведення наукових досліджень
Наступного року відбудеться перша українська місія на Місяць
Місяць (фото: New Atlas)
31 Серпня 2021, 17:27
читать на русском

Британська компанія Spacebit, яка розробляє технології космічної робототехніки для місячних і планетарних місій, у співпраці з американськими партнерами в 2022 році здійснить першу українську місію на Місяць.

Про це повідомив засновник та генеральний директор компанії Павло Танасюк під час пресконференції на тему "Spacebit здійснить першу українську місію на Місяць", передає Укрінформ. 

Це дуже важлива подія. Ми сьогодні анонсуємо першу українську місію на Місяць, - заявив Танасюк.

Як зазначалось, у рамках місії на поверхню супутника буде доставлено техніку для проведення наукових досліджень на поверхні Місяця: камери та радіаційні сенсори.

За словами засновника та генерального директора компанії Павла Танасюка, місія дозволить України приєднатись до клубу привілейованих країн, які доставили вантаж на супутник. До цього подібна логістика вдавалася лише трьом державам - США, Китаю та Росії.

Про цей проєкт дізнаються у всьому світі, адже Україна стане однією з небагатьох держав, яка змогла успішно доставити науковий вантаж на Місяць, - зазначив Танасюк.

Він додав, що місія на Місяць коштуватиме компанії Spacebit та її партнерам з української сторони близько 1,5 мільйона доларів.

Нагадаємо, Україна планує вступити до Європейського космічного агентства та створити український космодром.

Читайте також

1