Наступного тижня українці отримають додатковий вихідний

14 жовтня в країні відзначатимуть державне свято - День захисника України
Наступного тижня українці отримають додатковий вихідний
вихідний Фото: Парламент.UA
9 Жовтня 2020, 16:46
читать на русском

14 жовтня українців чекає додатковий вихідний день у зв'язку з державним святом - у цей день відзначається День захисника України, а також День українського козацтва.

Крім того, вівторок, 13 жовтня - передсвятковий робочий день, тому він має бути скороченим на 1 годину.

Читайте також

Нагадаємо, в країні святкування Дня захисника України почалось з 2014 року. Свято встановлене указом п'ятого президента України Петра Порошенка 14 жовтня 2014 року. Про бажання створити нове свято відзначення українського війська Порошенко заявив під час параду на День Незалежності - 24 серпня 2014 року.

Відтак тепер щорічно 14 жовтня країна відзначає одне зі своїх головних державних свят — День захисника України. Окрім того, 14 жовтня — це православне свято Покрови Пресвятої Богородиці, День козацтва та річниця створення Української повстанської армії.

9 жовтня голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький запропонував запровадити в Україні карантин вихідного дня і відправити на дистанційне навчання ВНЗ і школи.

Жорсткий карантин ми не можемо ввести сьогодні. Ми це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Це коли родина у вихідний день лишається у себе в родині. Нікуди не їздить: ні в ресторани, ні на концерти в Харків. Це можна витримати, це не закриття підприємств, це не зупинка, - сказав Радуцький.

Радуцький також зазначив, що 641-шу постанову Кабміну треба змінювати, бо ВООЗ змінила критерії введення карантину і зонування.

1