Насувається аномальна спека: прогноз погоди в Україні на тиждень

Опади можливі в західних, північних та центральних областях
Насувається аномальна спека: прогноз погоди в Україні на тиждень
Море, літо (Фото: pexels)
8 Серпня 2022, 12:41
читать на русском

Цього тижня, з 8 по 14 серпня, в Україні очікується спекотна погода.

Як повідомив синоптик Ігор Кібальчич, аномально високі температури очікуються у південних та східних областях.

Найближчими днями на більшій частині території України очікується суха та спекотна погода. Дещо інша ситуація буде складатися в західних, північних і частково центральних областях. Тут малорухомий холодний фронт зумовить випадання опадів і набагато нижчу температуру повітря, особливо у денний час. Але ближче до наступних вихідних спекотна погода пошириться також на північні та західні регіони, - розповів метеоролог.

Понеділок, 8 серпня. Короткочасні дощі з грозами очікуються у північних областях та Карпатах. Подекуди можливе випадання граду та шквалисте посилення вітру до 15-20 м/с. В решті областей України буде сухо. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура Максимальна температура повітря вдень становитиме 23-28 градусів, у центральних, південних та східних областях до 34, місцями до 37 градусів.

Вівторок, 9 серпня. Дощова погода очікується у західних та місцями у північних областях. В інших регіонах країни сухо та спекотно. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, у Криму вдень окремі пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі 13-18 градусів, у південних та східних областях до 23. Вдень температура повітря у південних, центральних та східних областях до 38 градусів, у західних та північних областях до 24.

Середа, 10 серпня. Суттєвих опадів в Україні не очікується. Вітер північний та північно-східний, 7-12 м/с, вдень у південних областях місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря в нічний час коливатиметься в межах 13-18 градусів, на півдні та сході до 22. Вдень повітря прогріється до 24-29 градусів, у південних та східних областях від 32 до 37.

Четвер, 11 серпня. Розмитий атмосферний фронт спричинить короткочасні грозові дощі в окремих районах Лівобережжя країни. Вітер утримається північно-східний, 7-12 м/с, вдень у центральних та південних областях пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме 13-18 градусів, у Приазов'ї та на сході до 21. Вдень повітря прогріється до 29, у Приазов'ї, Криму та на сході до 30-35 градусів.

П'ятниця, 12 серпня. Атмосферний тиск трохи знизиться, а разом із ним погода в Україні стане більш нестійкою. Подекуди пройдуть дощі з грозами. Вітер збереже північно-східний напрямок, 7-12 м/с. Температура повітря становитиме: вночі 13-18 градусів, вдень від 23 до 28, на південному сході країни та в Криму до 32.

Субота та неділя, 13 і 14 серпня. Місцями очікуються дощі з грозами, але переважно невеликі. Вітер північно-східний та східний, 5-10 м/с. Температурний фон помітно підвищиться шляхом надходження спекотного повітря з Центральної Азії: вночі від 16 до 21, вдень 29-34 градуси, у південних та східних областях від 33 до 38.

Нагадаємо, за даними синоптиків, останній місяць літа буде в Україні спекотним, опади випадатимуть нерівномірно.

1