НАТО очікує, що конфлікт в Україні буде "довгим і болісним", - ЗМІ

У країн Альянсу виникли розбіжності щодо того, як ставитись до росії в умовах війни
Важливо
НАТО очікує, що конфлікт в Україні буде "довгим і болісним", - ЗМІ
НАТО фото: nato.int
7 Квітня 2022, 15:49
читать на русском

У країн-членів НАТО виникли розбіжності щодо того, як краще вибудовувати відносини з росією в умовах війни проти України.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на високопоставлених західних чиновників. За їхніми словами, НАТО очікує, що конфлікт буде "довгим і болісним".

Країни Балтії і Польща вимагають повного розриву відносин із Москвою та вважають, що необхідні заходи, які "поставлять росію на коліна". Прихильники жорсткого підходу побоюються, що все, що росія може представити як перемогу, завдасть серйозної шкоди європейській безпеці.

А ось Франція, Німеччина і Туреччина хочуть підтримувати контакти з російським агресором владіміром путіним, навіть всупереч звинуваченням у воєнних злочинах.

У Брюсселі міністри закордонних справ країн НАТО зібрались для обговорення актуальних питань. Зокрема глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс наголосила на необхідності повної перебудови відносин Альянсу з росією. Вона вважає, що основоположний акт Росія – НАТО є "мертвим".

Нагадаємо, що Європейський Союз не зміг узгодити п'ятий пакет санкцій проти росії через необхідність розв'язати технічні питання.

Читайте також

1