НАТО: Росія посилила свої військові позиції у світі

Країни-члени Альянсу обговорять це питання
НАТО: Росія посилила свої військові позиції у світі
Прапор Росії (фото: з відкритих джерел)
30 Листопада 2020, 16:14
читать на русском

Росія через кризи в Нагірному Карабасі і Білорусі посилила свої військові позиції у світі. У НАТО планують обговорити реагування на розширення військової активності РФ.

Про це на брифінгу заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

За його словами, міністри закордонних справ країн-членів Альянсу проведуть зустріч 1-2 грудня, на якій будуть обговорювати дане питання.

Росія модернізує свій ядерний арсенал і розгортає нові ракети, розгортає нові сили від Крайньої Півночі до Лівії та Сирії. Ми також бачимо посилення російської військової присутності в результаті криз в Нагірному Карабасі і Білорусі, - заявив Столтенберг.

Читайте також

Нагадуємо, що лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська сумнівається, що Росія вдереться з військами в охоплену протестами Білорусь, щоб допомогти втриматися чинному президенту Білорусі Олександру Лукашенку.

Вона наразі не вбачає активної підтримки з боку Кремля режиму Лукашенка і  не виключає можливості зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним. За її словами, опоненти Лукашенка хочуть підтримувати контакти з РФ як важливою сусідньою державою.