Тіхановська розповіла про ймовірність військового вторгнення РФ у Білорусь

За її словами, немає потреби вводити війська, оскільки революція абсолютно мирна
Тіхановська розповіла про ймовірність військового вторгнення РФ у Білорусь
Світлана Тіхановська (скрін з відео)
29 Листопада 2020, 12:04
читать на русском

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська сумнівається, що Росія вдереться з військами в охоплену протестами Білорусь, щоб допомогти втриматися чинному президенту Білорусі Олександру Лукашенку.

Про це Тіхановська розповіла в інтерв’ю Радіо Свобода.

Білоруска оцінила імовірність сценарію, за яким Росія військовим шляхом допоможе втриматися Лукашенку на посаді президента Білорусі.

Я дуже сумніваюсь в якомусь вторгненні. Тому що нема потреби. У нас жодним чином не йдеться про геополітику. Наша боротьба скерована проти однієї людини – проти режиму і диктатури. Тому жодної необхідності в цьому немає. У нас – абсолютно мирна революція, проти кого які війська вводити? – зазначила опозиціонерка.

Тіхановська наразі не вбачає активної підтримки з боку Кремля режиму Лукашенка.

Читайте також

Лідерка білоруської опозиції не виключає можливості зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним. За її словами, опоненти Лукашенка хочуть підтримувати контакти з РФ як важливою сусідньою державою.

Нагадаємо, у Білорусії вже четвертий місяць проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня.

За даними ЦВК, перемогу на них з 80,10% голосів здобув чинний президент Олександр Лукашенко. Друге місце зайняла Світлана Тіхановська з 10,12% голосів. Вона не визнала ці результати та покинула країну. Створена у республіці Координаційна рада опозиції закликає продовжувати протести, влада заявляє про необхідність припинити незаконні акції.

23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську.  Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають країни ЄС, США та Україна. В той час, як Росія та Китай одразу схвалили інавгурацію.

1