Навального знову засудили на росії: опозиціонеру виписали мільйонний штраф

Політика визнали винним у неповазі до суду та у шахрайстві
Навального знову засудили на росії: опозиціонеру виписали мільйонний штраф
Олексій Навальний (фото з відкритих джерел)
22 Березня 2022, 15:06
читать на русском

Російського опозиційного політика Олексія Навального засудили на росії до дев'яти років позбавлення волі.

Таке рішення виніс Лефортівський суд Москви 22 березня, повідомляється на сторінці опозиціонера у Фейсбуці.

Суд оголосив політика винним в особливо великому шахрайстві та у неповазі до суду.

Суддя Маргарита Котова оголосила, що Навальний має заплатити штраф у 1,2 млн рублів.

Як відомо, минулого тижня держобвинувачення вимагало визнати Навального винним у шахрайстві та неповазі до суду та засудити його до 13 років колонії суворого режиму. Також звинувачення попросило стягнути з політика 1,2 млн руб. штрафу.

Навальний, коментуючи вимогу обвинувачення зазначав, що якщо такий термін – це ціна за його людське право говорити те, що вважає за потрібне, і громадянське право боротися за краще майбутнє для росії, – "то можуть просити 113".

Я не відмовлюся від своїх слів і того, що робив. Мої товариші теж — і сьогодні я оголосив, що Фонд боротьби з корупцією не тільки не помре, не закриється, не заглухне, а вийде на новий глобальний рівень роботи, ставши міжнародною організацією. І зберігши про це фокус на розслідуваннях щодо кремлівських злодіїв. За мене не хвилюйтеся. Я повністю ок... Зараз ми всі не повинні просто ойкати, акати, каятися і голосити. Кожен має діяти. По-своєму, як може, з огляду на обставини, але діяти, - йдеться у його дописі в Фейсбуці.

Довідково: Звинувачення у неповазі до суду Навального пов'язане з процесом у справі про "наклеп на ветерана Ігната Артеменка". У справі про особливо велике шахрайство Навального звинувачують у розтраті коштів, які громадяни жертвували працювати ФБК і штабів політика. За версією слідства, структури Навального під приводом боротьби з корупцією здійснювали екстремістську діяльність, збираючи пожертвування на нездійсненну мету - участь опозиціонера у виборах президента у 2018 році.

Нагадаємо, у лютому минулого року Сімоновський суд Москви на виїзному засіданні вирішив замінити російському опозиціонеру Олексію Навальному умовний термін у "справі Ів Роше" на реальний. Йому присудили 3,5 роки тюрми.

Читайте також

1