НАЗК відкрило доступ до реєстру декларацій чиновників

Якщо у реєстрі не вдалося знайти певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу.
Головне
НАЗК відкрило доступ до реєстру декларацій чиновників
Електронні декларації Фото: Парламент.UA
11 Грудня 2023, 09:42
читать на русском

Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило публічний доступ до реєстру декларацій.

Про це повідомляє НАЗК в Facebook.

"10 грудня 2023 року НАЗК виконало вимоги прийнятого Верховною радою України закону № 3384-ІХ та забезпечило відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування із врахуванням заходів безпеки", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що якщо у реєстрі не вдалося знайти певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу.

"Вилучення документів з публічної частини Реєстру декларацій можливе і після його відкриття до завершення чи скасування воєнного стану в Україні, однак у такому разі певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила новий закон про електронне декларування для депутатів і держслужбовців, яким скасувала відповідальність для тих посадовців, які не вказали в декларації майно на суму до 1,3 млн грн.

1