Названі причини арешту одного з ТРЦ в Києві

Виявилося, що власником ТРЦ "Мармелад" є російські чиновники
Названі причини арешту одного з ТРЦ в Києві
ТРЦ Мармелад Фото: npu.gov.ua
26 Липня 2022, 13:29
читать на русском

Суд у Києві наклав арешт на частину ТРЦ "Мармелад", власниками якої є російські чиновники.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Слідство встановило, що засновниками і власниками компаній є голова "газпрома" алєксєй міллєр, акціонер банку "росія", посадовець юрій ковальчук та член госдуми рф олександр фокін.

У поліції кажуть, що прибуток від роботи компанії міг використовуватися у фінансуванні підривної діяльності проти України.

Працівники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України встановили, що фактичними власниками частини підприємства у Києві є високопосадовці російської федерації та керівники ВАТ, понад 50% акцій якого належать державі-агресору. Прибуток від його господарчої діяльності міг використовуватися у фінансуванні підривної діяльності проти України, - йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили, що власники ТРЦ незаконно переоформили частину приміщень торговельного центру на підконтрольну офшорну компанію, власниками якої також є росіяни з-поміж керівництва уряду російської федерації. Це їм вдалося зробити з використанням фіктивного підприємства та за допомогою виготовлення підроблених документів.

З метою збереження вищевказаного майна та унеможливлення вчинення суб’єктом господарювання дій на шкоду державній безпеці України Солом’янський районний суд міста Києва наклав арешт на нежитлові приміщення площею понад 15 тис. м кв. загальною вартістю понад 1,2 млрд грн, - кажуть у Нацполіції.

Наразі Солом’янським районним управлінням Національної поліції в м. Києві здійснюється розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).

Нагадаємо, 22 липня СБУ арештувала додаткові активи Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Читайте також