"Не було ніяких ознак біди": чому застрелився начальник СБУ Кіровоградської області

Розпочали кримінальне провадження за фактом загибелі Наконечного
Важливо
"Не було ніяких ознак біди": чому застрелився начальник СБУ Кіровоградської області
Олександр Наконечний Фото: Ігор Демчук Україна-Центр
22 Серпня 2022, 10:44
читать на русском

У начальника Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області Олександра Наконечного, якого знайшли мертвим у власному домі, була невелика перевтома. Останнім часом він хворів.

Про це повідомили в ТСН.ua. 

Чи тиснули на нього – поки це важко сказати. Відомо, що останнім часом він захворів, в нього підвищилась температура. Подейкують про невеличку перевтому – від першого дня війни працював без жодного вихідного. Тобто серед попередніх версій є і така, що він застрелився, - розповіли правоохоронці, які були особисто знайомі з Наконечним.

Вони зазначили, що Наконечний працював в оперативному підрозділі в Києві – у відділі, що займався контррозвідкою та боротьбою з корупцією. Зокрема, показники роботи покращилися при його каденції на посаді начальника Кіровоградського облуправління. Його називають "успішним офіцером".

Серед гучних викриттів, які були при каденції Наконечного, є затримання російського агента – він збирав інформацію про місцевих посадовців та військовослужбовців. Ця подія була в липні минулого року. Крім того, незадовго до повномасштабного вторгнення управління СБУ в Кіровоградській області повідомила про викриття місцевих підприємців, які, за попередньою інформацією, розікрали 3 млн грн, призначених на переобладнання системи водопостачання Кропивницького, - йшлося в повідомленні ТСН.

Своєю чергою про його смерть говорять наступне: "Він був у себе в дома, не було ніяких ознак біди. За попередньою інформацією, він вийшов до іншої кімнати, після чого дружина почула постріл. Відомо, що у нього була нагородна зброя".

Додали, що за місцева прокуратура у військовій та оборонній сфері внесла до ЄРДР відомості за фактом загибелі начальника Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області (ч. 1 ст. 115 КК України).

Нагадаємо, Наконечний був призначений керувати СБУ в Кіровоградській області у січні 2021 року.

1