Не допоможе: у розвідці прокоментували збільшення чисельності армії РФ

25 серпня у Кремлі видали відповідний президентський указ
Не допоможе: у розвідці прокоментували збільшення чисельності армії РФ
Російські військові, окупанти / Фото: Reuters
28 Серпня 2022, 20:37
читать на русском

Збільшення чисельності армії РФ навряд чи допоможе їй у війні проти України чи посилить її потужність.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

В оборонному відомстві нагадали, що 25 серпня у Кремлі видали президентський указ про збільшення встановленого рівня російських збройних сил до 1 млн 150 тис. 628, - збільшення на майже 140 тис. Для цього уряду доручили забезпечити фінансування для досягнення цього.

Залишається незрозумілим, чи Росія спробує здійснити це збільшення завдяки набору більшої кількості солдатів-добровольців "контрактників", чи завдяки збільшенню щорічних цільових показників призову на військову службу

У будь-якому разі, у відповідності з чинним законодавством, малоймовірно, що указ принесе суттєвий прогрес для збільшення бойової потужності Росії в Україні. Це тому, що Росія втратила багато десятків тисяч військових, набирається дуже мало нових контрактників, і призовники технічно не зобов'язані служити за межами Росії, - наголосили у британській розвідці.

Нагадаємо, що за повідомленням російських ЗМІ, президентський указ свідчить про збільшення армії РФ з 1,9 мільйона до 2,04 мільйонів осіб. Указ набуде чинності з 1 січня 2023 року.

1