Не отримував повісток: Гладковський позиватиметься до суду проти НАБУ

Він захищатиме свою ділову репутацію
Не отримував повісток: Гладковський позиватиметься до суду проти НАБУ
Ігор Гладковський (фото: скріншот з відео телеканалу “Прямий”)
26 Квітня 2021, 15:25
читать на русском

Ігор Гладковський, якого оголосили в розшук, планує подати позов до суду проти Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), оскільки не отримував жодного разу повісток.

Про це повідомляє ТСН.

Усі ці повістки, які нібито отримав, я жодного разу не отримував - ні один, ні два, ні три рази. Ми також думаємо подати проти НАБУ до суду щодо честі, гідності та ділової репутації, - заявив Гладковський.

За його словами, він повернувся сьогодні вночі з Іспанії, де родина Гладковських має нерухомість. Там він лікувався від коронавірусу. Зранку 26 квітня з'явився до САП.

Особа прибула за повісткою. Ми її викликали для вручення обвинувального акту. Він з'явився, ми вручили обвинувальний акт і найближчим часом обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті, - зазначила речниця САП Ольга Постолюк.

Читайте також


Контекст. 21 квітня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило в розшук Ігоря Гладковського, сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Він тричі не з'явився в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру для отримання обвинувального акту.

У 2019 році журналісти з проєкту Bihus.info опублікували розслідування щодо розкрадання в оборонному комплексі України грошей. На їхню думку, до схеми причетні Ігор та Олег Гладковські, які заробили щонайменше 250 мільйонів гривень.

Ігор Гладковський у 2015 році разом із друзями організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. За корупційною схемою державні оборонні підприємства переплачували за товар у кілька разів, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну "Укроборонпром" знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.