Не шкуродер: суд виправдав ексвіцемера Хмельницького, який тягнув собаку за машиною

Суд не знайшов у діях Володимира Байдича ознак злочину
Не шкуродер: суд виправдав ексвіцемера Хмельницького, який тягнув собаку за машиною
Володимир Байдич (скріншот відео)
25 Січня 2021, 20:57
читать на русском

У діях колишнього директора Державного архіву Хмельницької області, а раніше віцемера Хмельницького Володимира Байдича, якого підозрювали у жорстокому поводженні з тваринами, слідчі поліції не знайшли ознак криміналу.

Про це Суспільному розповів заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Сергій Комонюк.

Судово-медична експертиза, яку проводили у Харкові, дала висновок, що виявлені у собаки на кличку Барсік тілесні ушкодження належати до середнього ступеня важкості з тривалим розладом здоров’я. Проте, від нанесених травм у собаки ознак ускладнення здоров’я не виявлено, а ознаки каліцтва відсутні. Тому, на підставі висновку цієї експертизи, слідчим відділом Красилівського відділу поліції прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 299 Кримінального кодексу України, - повідомив Комонюк.

Одночасно начальнику Красилівського відділу поліції направлено матеріали для розв'язання питання про притягнення винної особи до адміністративної відповідальності, передбаченої статтею 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення (жорстоке поводження з тваринами).

Читайте також

За словами начальниці сектору комунікацій головного управління Нацполіції в Хмельницькій області Інни Глеги, Барсік досі проживає в кінологічному центрі ГУ Нацполіції області.

Йому виділили окремий вольєр, а службові собаки діляться із ним харчуванням, оскільки на Барсіка воно не передбачене. Наразі Барсік гарно почувається, він доглянутий і чекає на нових господарів, які захочуть прийняти його у свою родину, - каже Інна Глега.

Нагадаємо, 18 листопада 2019 року голова Хмельницької організації захисту тварин "Врятуй життя" Олена Голубнича розповсюдила у соцмережах відео, на якому видно як чоловік прив'язав тварину до буксирувального троса та волочив за автомобілем.

Живодером виявився директор Хмельницького обласного архіву і колишній віцемер обласного центру Володимир Байдич.

Тодішній голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет звільнив Байдича з посади директора обласного архіву. Байдич перед звільненням отримав догану "за вчинення дисциплінарного проступку - дії, які шкодять авторитету державної служби" та "використання повноважень в особистих інтересах" (службового автомобіля - ред.).