Не використовували вітчизняних деталей: у росії зупинилося виробництво ЗРК

Працівникам заводу запропонували йти у відпустку або на війну
Не використовували вітчизняних деталей: у росії зупинилося виробництво ЗРК
Прапор Росії
17 Квітня 2022, 15:37
читать на русском

У росії зупинили виробництво зенітно-ракетних комплексів через недостачу комплектуючих та електронних компонентів у виготовленні продукції.

Про це повідомили в головному управлінні розвідки Міністерства оборони України в Facebook.

Виробничі потужності "Ульяновського механічного заводу" (АТ "УМЗ", Ульяновськ) фактично зупинено. "УМЗ" – виробник радіолокаційних систем та засобів протиповітряної оборони ближньої і середньої дальності для сухопутних військ ЗС рф (ЗРК "Бук", ЗРК "Куб", ЗГРК "Тунгуска"). Причини критичного стану виробництва – використання великої кількості комплектуючих та електронних компонентів у виготовленні продукції військового призначення, - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що Німеччина була основним постачальником російського ВПК, проте з початком війни співпрацю було припинено. А продовжувати виробництво власними силами завод не в змозі, оскільки в ході технологічного процесу не використовується "практично нічого російського".

Тому росія шукає можливості налагодити постачання через треті країни (Казахстан), проте це призводять до значного подорожчання комплектуючих через необхідність платити за послуги країнам-посередникам. Проте додаткові витрати не передбачені бюджетом.

Працівникам надають вибір: йти у неоплачувану відпустку або підписувати контракт зі збройними силами для участі у війні в Україні. Рекомендована посада – "оператор-навідник" ЗРК "Бук". Пропонована зарплатня – 50000 рублів на місяць, - додали в повідомленні.
Нагадаємо, у березні понад 20 підприємств воєнно-промислового комплексу російської федерації повністю або частково призупинили свою діяльність через нестачу комплектуючих частин та деталей.
1