Негода в Україні: без світла 130 міст та сіл, зливи затопили будинки та двори

Найбільше постраждали мешканці восьми областей
Негода в Україні: без світла 130 міст та сіл, зливи затопили будинки та двори
Фото: ДСНС
13 Липня 2021, 10:41
читать на русском

Через негоду в Україні без електропостачання залишилося 130 населених пунктів у восьми областях.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, негода вирувала у Дніпропетровській, Черкаській, Житомирській, Київській, Запорізькій, Чернігівській, Сумській та Кіровоградській областях.

Станом на 07:00 13 липня внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру, дощ, гроза) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 130 населених пунктів у 8 областях (Дніпропетровська – 28, Черкаська – 28, Житомирська – 23, Київська – 14, Запорізька – 13, Чернігівська – 9, Сумська – 8 та Кіровоградська – 7), - йдеться у повідомленні.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

За даними Служби порятунку, у результаті інтенсивних опадів у західних областях України відбулося підтоплення подвір'їв, житлових будинків та господарських споруд місцевого населення. Рятувальники залучені до ліквідації наслідків негоди.

Внаслідок негоди в окремих населених пунктах Рахівського району (смт Ясіня, с.Лазещина, с. Богдан та с.Луги) було підтоплено 157 дворогосподарств, в тому числі 98 житлових будинків. Також стихія пошкодила 10 автотранспортних засобів, зруйнувала ряд об’єктів інфраструктури тощо.

А в Івано-Франківській області інтенсивні опади спричинили підняття рівня води у р. Бистриця Надвірнянська, тож впродовж вечора,10 липня, прикарпатські надзвичайники виїжджали на порятунок людей на водойми Надвірнянського району. Загалом було врятовано 11 осіб.

У селі Пнів посеред річки Бистриця Надвірнянська на відстані 15 метрів від берега знаходяться на острові 7 людей, з них — 6 дітей, й самостійно не можуть дістатися берега. Рятувальники, прибувши до місця виклику, на човні доправилися до місця перебування людей та здійснили заходи з їх порятунку.

В місті Надвірна, на дамбі річки Бистриця Надвірнянська, на відстані 8 м від берега, знаходився 14-річний підліток. Рівень води в річці близько 1 м. Рятувальники прибули до місця, й за допомогою рятувального круга та мотузки врятували хлопця.

У місті Яремче, Надвірнянського району, на острівці посеред річки Прут, на відстані 15 метрів від берега, знаходиться 15-річний підліток й потребує допомоги. Надзвичайники в гідрокостюмах дістались до потерпілого та за допомогою рятувального жилета та рятувальної мотузки доправили на берег.

В селі Мирне Надвірнянського району двоє дітей перебували на острові посеред річки Бистриця Надвірнянська на відстані 70 метрів від берега, самостійно дістатися до берега не було можливим, оскільки в річці сильна течія. Рятувальники прибули до місця події за допомогою катамарана й переправили постраждалих на берег та передали батькам.

Нагадаємо, 11 липня у Закарпатській області через зливи у Рахівському районі в чотирьох населених пунктах затопило майже 100 житлових будинків.

Читайте також

1